Patricia Urquiola

BIOGRAFIE
Patricia Urquiola werd geboren in Oviedo - Spanje 1931. 
Zoals ze zelf zegt; “Spaans van geboorte maar mijn hart is veroverd aan Italië”

Haar studie architectuur volgde ze aan de Politecnico van Madrid, en later aan Politecnico in Milaan, waar ze in 1989 afstudeerde in Architectuur en Design bij Achille Castiglioni. 
Na haar carrière als assistent-docent opende ze in 2001 haar eigen studio op het gebied van productontwerp en architectuur.


BEKENDE ONTWERPEN VAN PATRICIA URQUIOLA
Urquiola, architect en productdesiger, staat bekend om haar moderne stijl met vrouwelijke accenten. Speels, krachtig en extravagant.
Stijlen, materialen en patronen worden smaakvol en “prikkelend” met elkaar gecombineerd.
Van stoelen tot aan verlichting en van raamdecoratie tot aan tafels. Je wilt de ontwerpen gewoonweg “aanraken”.

  • Kartell foliage
  • Moroso Antibody Poltrona
  • Flos Serena Vloerlamp
  • Kvadrat WindingSAMENWERKING DESIGNERMERKEN 
Urquiola staat bekend om haar samenwerkingen met diverse designermerken. Denk aan: Cappellini, Cassina, Moroso, Kettal, Kvadrat, Kartell, Driade, Flos en B&B Italia.
Naast de meubelbranche heeft ze ook bekendheid gegenereerd binnen andere branches. Zo heeft ze ontwerpen gemaakt voor merken als; Louis Vuitton, BMW, Alessi en H&M.

Naast het ontwerpen van meubels werkt Urquiola ook aan diverse architecturale projecten; het Mandarin Oriental Hotel in Barcelona is daar een voorbeeld van.SHOWROOMMODELLEN VAN PATRICIA URQUIOLA

De ontwerpen van Patricia Urquiola en designermerken Cappellini, Cassina, Moroso, Kvadrat, Kartell, Driade, Flos en B&B Italia zijn regelmatig te vinden bij Showroommodellen.nl