Gae Aulenti

Biografie

Gae Aulenti (1927-2012) uitgegroeid tot een welbekende designer en architect. Ze was een productieve Italiaanse architect, wiens werk zich uitstrekt over industrieel en tentoonstellingsontwerp, meubilair, grafiek, toneelontwerp, verlichting en binnenhuisarchitectuur. Ze stond bekend om verschillende grootschalige museumprojecten, waaronder het Musée d'Orsay in Parijs (1980-1986) met ACT Architecture, de Contemporary Art Gallery in het Centre Pompidou in Parijs.

Ontwerpen

Aulenti begon haar carrière in 1954 als particulier architect en freelance ontwerper in Milaan. Haar architectenpraktijk omvatte veel interieurontwerpen voor zakelijke klanten, waaronder Fiat, Banca Commerciale Italiana, Pirelli, Olivetti en Knoll International. Haar freelance ontwerpwerk omvatte producten voor Poltronova, Candle, Ideal Standard, Louis Vuitton en Artemide, om er maar een paar te noemen.
Een van haar bekendste ontwerpen is de Olivetti, Martinelli Luce Pipistrello Table Lamp, uit 1965. Het is nog steeds een designklassieker die regelmatig over de toonbank gaat.Aulenti werkte in de naoorlogse periode van Italië terwijl hij stukken maakte die een breed scala aan stijlen en invloeden omvatten. Ze wilde altijd dat de focus van de kamer lag op de bewoners, in de overtuiging dat mensen van de kamer een kamer maken. Ze had een bescheiden stijl; Vogue citeerde haar als volgt: "Het advies aan iedereen die me vraagt hoe ik een huis kan maken, is om niets te hebben, alleen een paar planken voor boeken, wat kussens om op te zitten. En dan, om een standpunt in te nemen tegen het kortstondige, tegen voorbijgaande trends.


Showroomodellen van Gae Aulenti

Martinelli LuceArtemide en Knoll en de ontwerpen van Gae Aulenti zijn regelmatig te vinden bij Showroommodellen.nl

Filters
Sort
display