Hee welling


Biografie

Hee Welling (geboren in 1974) is opgeleid aan de University of Art and Design Helsinki (Finland) en de Royal Danish Academy of Fine Arts - afdeling meubeldesign, waar hij afstudeerde, met een master in meubeldesign in 2003. Hij richtte zijn eigen studio in Kopenhagen in 2003 op en werkt op het gebied van meubel-, interieur- en industrieel design.

Zijn werk is bekroond met verschillende prijzen, waaronder - de Bo Bedre designprijs (Denemarken), de Good Design Award (VS), de nieuwe Danish Art Foundation (Denemarken) en hij is door het Deense tijdschrift genomineerd als Deense ontwerper van het jaar 2013. - Bolig Magasinet.

Ontwerpen

Welling is onder andere bekend door zijn ontwerpen van Hay, Erik Jørgensen, Fredericia Furniture, Lammhults, Laufen en Lapalma.
Hay

In 2004 brak Welling door met zijn eerste designs voor Hay. Inmiddels zijn de Scandinavische ontwerpen iconisch en immens populair.

Zijn meest bekende werk zijn de stoelen voor Hay "About a Chair". Deze serie stoelen is inmiddels zo groot dat er tal van verschillende uitvoeringen beschikbaar zijn. En innovatief design wist hij te verwerken in ander zitmeubilair: de Hee Dining tuinstoel, Hee Bar barkruk buiten en Hee Lounge loungestoel. Zijn ontwerpen kenmerken zich door gebruik te maken van verschillende kleuren, hoogwaardige kwaliteit en eenvoud. Dit zorgt ervoor dat deze meubels goed in de smaak vallen en succesvol zijn. 

Showroommodellen van Hee Welling

De ontwerpen van Hee Welling en Hay zijn regelmatig te vinden bij Showroommodellen.nlFilters