Berden Mode, Wonen & Meer: '100 keer meer bezoekers over de vloer'

Paul Berden


Paul Berden over de kracht van Showroommodellen.nl

Met ruim 70.000 website-bezoekers per maand is Showroommodellen.nl een interessant extra verkoopkanaal voor Berden Mode, Wonen & Meer geworden. “Ineens is heel Nederland en België je marktgebied en kom je onder de aandacht bij mensen die je eerst nooit zou bereiken. Deelnemen aan het platform heeft voor ons alleen maar meerwaarde”, zegt Paul Berden, algemeen directeur Berden Mode, Wonen & Meer.

“Als Berden Mode, Wonen & Meer richten we ons op Modern en Design. De naam zegt het al: het is belangrijk dat onze showroom altijd up-to-date is. De ontwikkelingen gaan snel en we willen onze klanten immers inspireren met de laatste trends en kleuren. Dat betekent dat onze showroom één keer per 3 jaar volledig vernieuwd moet zijn. Dat houdt dus in dat je élk jaar ⅓ deel van je showroom nieuw moet inkopen én dat je ⅓ deel van je aanbod moet uitverkopen. Een flinke uitdaging.


Groot bereik

Sinds de doorontwikkeling van Showroommodellen.nl lukt ons dat heel goed. De reden? Kijk, als je een grote, drukke meubelzaak hebt, krijg je - als je het heel goed doet - zo’n 1000 bezoekers per maand over de vloer. Showroommodellen.nl had de laatste maanden meer dan 70.000 bezoekers op de site! Ineens bereik je dus 70 tot 100 keer méér bezoekers. De kans dat je je showroommodellen verkoopt, is dan aardig groot.


“Meer dan 75% laat een showroommodel direct thuis leveren.

Bezichtiging? Niet nodig!”

Heel Nederland en België als marktgebied

Deelnemen aan het platform betekent dat je marktgebied veel groter wordt. Verkoop je normaal aan klanten uit een straal rondom je zaak, nu verkoop je in heel Nederland en België. Als het voordeel groot genoeg is, zijn mensen graag bereid een eindje te rijden. Utrecht-Venlo? Geen enkel probleem! Mensen die ik normaal nooit over de vloer gehad zou hebben. Nu wel. En wat vaak het geval is, als mensen komen kijken voor een showroommodel, vallen ze ook vaak voor een product uit de nieuwe collectie. Zo werkt het. En zo snijdt het mes aan 2 kanten: een mooie marge op je nieuwe verkoop én je showroommodel verkocht.


Proefzitten? Niet nodig!

Een afspraak in de showroom is in de meeste gevallen niet eens nodig. Meer dan 75% van de klanten laat een bank, stoel of bed direct thuis bezorgen! Misschien gaat er een keer video-bellen aan vooraf, maar ook dat gebeurt vaak niet. We zijn steeds meer gewend om online te kopen, óók meubels en bedden. Een ontwikkeling die niet meer te stoppen is.


Aanbod zorgt voor tractie

De periode van de Corona lockdown hebben we gebruikt om het platform goed te vullen; meer dan 500 van onze producten staan online. Van lamp tot boxspring. Ja, dat vraagt wel even wat tijd. Producten fotograferen, omschrijvingen toevoegen, uploaden... Maar het loont. De combinatie met het aanbod van andere retailers zorgt ervoor dat er voor de consument een aantrekkelijk totaalaanbod ontstaat. Als je ziet wat we toch verkocht hebben…. We hebben minimaal 2 orders per dag.


Berden Venlo


“Vanuit Showroommodellen.nl word je persoonlijk en goed begeleid bij de start.”

Support vanuit Showroommodellen.nl

Als nieuwkomer op het platform mag je rekenen op goede, persoonlijke begeleiding vanuit showroommodellen.nl. Ze zorgen voor een duidelijke briefing voor de fotografie - hoeveel foto’s maak je, vanuit welke hoeken, met welk licht - en ze helpen bij het plaatsen van je eerste producten. Vervolgens ga je via het partner portaal zelf aan de slag. Het is overigens wel een strikte voorwaarde dat het om showroommodellen gaat en dat er sprake is van een mooie korting van minimaal 20%. Aangezien Nederlanders gek zijn op voordeel en altijd op zoek zijn naar de beste deal, is dit een erg interessant platform.

No cure, no pay

Showroommodellen.nl werkt met state of the art techniek, op zowel technisch vlak als op online marketinggebied. Het platform zit goed in elkaar; het is makkelijk zoeken op merk, product en prijs. Daar werken ze voortdurend aan. Net als aan de online zichtbaarheid; ze adverteren stevig en zorgen voor een goede vindbaarheid in de zoekmachines. Je betaalt geen maandelijkse fee, maar rekent 10% af bij een verkoop. Als je op een rijtje zet wat je kwijt bent aan salaris van je verkoper, huur van de ruimte en aan marketing, dan zit je daar al snel overheen.


Berden Venlo


Maak gebruik van de kracht

Ik vind het indrukwekkend hoe Showroommodellen.nl erin slaagt meer en meer nieuwe partners aan het platform te binden. Volgens mij staan er nu 50 retailers en 10 leveranciers op. Hierdoor wordt het productaanbod breder en wordt het steeds interessanter voor bezoekers. De bezoekersaantallen stijgen met de maand. Ik verwacht dat we eind 2022, de 100.000 bezoekers aantikken. Op deze manier verkopen wij onze showroommodellen steeds sneller.


Winst voor iedereen

Het platform heeft eigenlijk alleen maar voordelen. De klant krijgt een mooi product, tegen een interessante prijs én directe levering. Wij hebben een showroom die altijd up-to-date is en komen van onze voorraad af. En de omzet? Boven verwachting goed.”
Gaspard JasparsOok partner worden?

Zijn jouw showroommodellen een goede aanvulling op ons platform? Mooi, dan maken we graag kennis met je!

Bij Showroommodellen zijn we namelijk altijd op zoek naar topstukken van designermerken.

Filters